"FALCKEN" - Nr. 4, September 2013 - page 13

”Gen-afsløringen” er sket i forbindelse
med at relieffet har fået ny placering,
hvor det før var placeret på jorden, og
lignede en ting imellem et gravkammer
og en skraldespand, da der blev smidt alt
muligt ved det, står det nu lodret.
I forbindelse med renovering af stati-
onen, skulle der også ske noget med
udenomsarealet, hvilket indebar at reli-
effet blev lagt til side og benyttet til op-
bevaring af materieler. Så var vi et par
som mente, at det må da være en fejl at
sådan et værk bare skulle være til oplag
af materiel.
Herefter kom der skred i tingene med
hensyn til at få værket op igen. Brand-
chef Torben Christensen var med på
ideen, så blev formanden for Kommu-
nens Kunstudvalg, Troels Bidstrup Han-
sen kontaktet, også han var straks med
på ideen om at få værket op igen. Billed-
huggeren Claus Ørntoft
(som har lavet løverne til Dronningen)
blev kontaktet med hensyn til en ny pla-
cering af værket.
Der er også 8 litografier af Henry He-
erup på stationen, så der skal også fin-
des en værdig plads til disse efter nogle
år i en kasse i et depotrum.
Vi syntes selv at den nye placering er
rigtig godt ramt, så det endte med at op-
gaven lykkedes.
Med venlig hilsen
(arbejdsmænd og initiativtagere)
Deltidsbrandmand Arne Harboe
Redder Helge Lundtofte
Station Hjørring
HEERUP PÅ RETTE PLADS
Lørdag den 23. august 2013, var der ”gen-afsløring” af Heerup relief ” Trafikuheld”
på Falck stationen i Hjørring.
og tog rundt til kollegers fester og jubilæer og lavede ma-
den.
Desværre kniber det nu at få vagtskemaerne til at passe
sammen, så Weber-banden er gået en del i stå. Til gengæld
lever Grevens Grillerier, somMichaels grill-catering hedder,
i bedste velgående. Med 15-20 årlige arrangementer, pri-
mært for Falck-kolleger, er Weber-grillen absolut blevet et
samlingspunkt.
Søren og Michaels grillerier har i øvrigt medført, at andre
kolleger er kommet med på grill-vognen og sammen har de
dannet en forening – Weber Falck Midt-Vest – hvor ivrige
grillejere udveksler ideer via facebook. Det er også blevet
til et heldags stations-arrangement i Herning med udveks-
ling af erfaringer og gode ideer og opskrifter. Dagen slut-
tede med stor middag til både deltagerne og deres pårø-
rende.
Grillmad er i det hele tage blevet et af tidens trends. På
TV afvikles konkurrencer og interessen smitter også af i
Vestjylland, hvor både Michael og Søren har nok at se til i
deres bi-erhverv som grill-catere. Man kan bestille en hel
menu, der sammensættes ud fra deltagernes alder og vær-
tens ønsker. Her skal man nemlig ikke nøjes med at vælge ud
fra et menukort. Alt kan stort set lade sig gøre på en weber,
påstår Michael, som bl.a. i protest mod nogle kollegers øn-
ske om at få serveret helstegt pattegris – som ifølge Mi-
chael ikke er Weber-mad – sammen med to kolleger arran-
gerede kaffebord med kager fra grillen. Så der er faktisk
kun en enkelt begrænsning: Grillen kan ikke fryse maden.
Søren Jensen (t.v) og Michael Greve i fuld gang med deres
grill event firma
FALCKEN · 13
1...,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12 14,15,16,17,18,19,20,21,22,23,...24
Powered by FlippingBook