Page 20 - Falcken Nr. 2 - 2015
P. 20
Henning landede PÅ benene
Falck rakte hånden ud, da ambulance-exit og svære rygproblemer bekymrede PF-næstfor- mand Henning Hansen
For næstformanden i Falcks Persona- leforening, Henning Hansen fra Hader- slev, stryger 2014 nok ikke ind på hans personlige top-5 liste over vellykkede år.
Vist var der naturligvis masser af glæ- delige begivenheder for den 59-årige redder, så som at barnebarnet Ida kom til verden.
Men året bød også på en del mod- gang og spekulationer for den davæ- rende ambulanceassistent.
Ikke mindst kom det som et chok i august 2014, at Falck ville miste al am- bulancekørslen i Region Syddanmark til Responce og Bios.
Ville blive
For en mand med at stort Falck-hjerte og 38 års anciennitet i korpset var det en deprimerende nyhed. Det gav også masser af spekulationer over, hvor man skulle gøre tjeneste efter 1. september 2015 – og hvad med engagementet i Falcks Personaleforening? Henning Hansen har i en halv snes år været en utrættelig ildsjæl i PF, og han ville være overordentlig ked af at skulle sige farvel til foreningen.
Det hele mundede ud i, at han beslut- tede gerne at ville blive i Falck, og han søgte derfor om at komme i assistance, når ambulancekontrakten udløber til september.
Akutte problemer
Men planerne blev desværre overhalet af flere dårlige nyheder. For den 1. no- vember 2014 fik Henning Hansen akut- te problemer med ryggen og højre ben og blev langtidssygemeldt.
To discusprolapser og en generelt temmelig slidt ryg gjorde det klart, at karrieren i ambulancetjenesten var slut noget tidligere end forventet.
Som ambulancemand i Haderslev var det tabte udbud i Region Syd noget af et chok for Henning Hansen (th), som er næstformand i Falcks Personaleforening. Og bedre blev det ikke, da ryggen meldte pas. Men heldigvis var blandt andre stations- leder Jesper Damm Andersen (tv) meget aktiv for at hjælpe med at finde en god løsning for den garvede redder, som er lykkelig for at blive i Falck og i PF.
20 • med FalCken i region syddanmark
- Det var en svær besked at sluge. Jeg havde ikke forestillet mig, at sidste tur i ambulancen skulle være med mig selv som patient i bårerummet, siger Hen- ning Hansen smilende. Han fik tre gan- ge Fentanyl af kollegerne for at kunne holde turen til skadestuen i Kolding ud.
I kulkælderen
De følgende uger var ikke sjove for den normalt så aktive næstformand.
- Jeg følte, at jeg kiggede ind i et sort hul. Jeg er ikke typen, der ligger hjemme med stængerne i vejret og er syg, fast- slår Henning Hansen, som ikke desto mindre måtte indrette sig efter de smer- tefulde skavanker.
Det gjorde ikke humøret bedre, at Henning og hustruen Bodil på grund af rygproblemerne måtte aflyse den tradi- tionelle skitur til Østrig med Falck Sport i uge 4.
ST-redder
Men heldigvis begyndte tingene at lysne i det nye år, blandt andet takket være ihær- dig træning/genoptræning af ryggen.
En anden opmuntrende faktor var den måde, Falck tacklede redderens kvaler på. Blandt andet gik stationsleder Jes- per Damm Andersen sin medarbejder lidt på klingen og konstaterede, at han gerne ville prøve kræfter med en funktion som ST-redder (liggende sygetransport).
Så det fik stationslederen udvirket pr. 26. januar – ganske vist i Aabenraa og
ikke Haderslev, Henning Hansens hjem- station i næsten fire årtier.
Glad på arbejde
- Det er gået fantastisk godt. Jeg er ble- vet taget rigtig godt imod, og jeg er glad, hver dag jeg tager på arbejde, erklærer Henning Hansen. Han har også styr på fremtiden efter den 1. september, hvor han skal fungere i assistancerøret fra station Aabenraa.
Redderen oplever, at hans loyalitet mod Falck er blevet mere end gengældt – endda i en meget vanskelig ”afvik- lingsperiode” i Region Syd.
- Jeg er taknemmelig for at være an- sat i en virksomhed, som også tænker på os, der rammes på helbredet, så vi ikke kan passe vores normale job, un- derstreger han.
Tager hånd om folk
Ifølge Jesper Damm Andersen er det naturligt for en virksomhed, der har hjul- pet borgerne i mere end 100 år, at man også tager sig godt af medarbejderne.
- Det ligger i vores DNA, at vi tager os godt af patienterne, og selvfølgelig skal vi også tage hånd om hinanden. Alt andet ville være et underligt mix af vær- dier. Jeg er selv tidligere redder, og det er en stor tilfredsstillelse, når man kan finde en god løsning for en fantastisk medarbejder som Henning, som har så meget at byde på over for patienterne, fastslår Jesper Damm Andersen.