Page 12 - Falcken Nr. 1 - 2015
P. 12
Koncernchef Allan Søgaard Larsen (th) og Senior Public Affairs Manager Ole Qvist ved Sophus Falcks gravsted på Vestre Kirkegård i København.
sopHus falCK 150 År
Af Mads Ingo Nielsen, HR-assistent
Sophus Falck blev født for 150 år siden. Dette blev selvfølgelig fejret, og den 15. november i år samledes hele Falcks Group Management derfor ved Sophus’ grav på Vestre Kirkegård i København. I den forbindelse holdt koncernchef Allan Søgaard Larsen en tale, der mindede de fremmødte om, hvorfor Sophus Falck stiftede det, der i dag hedder Falck. Al- lan Søgaard Larsen fortalte, hvordan Sophus Falck i 1884 oplevede den ry- stende mangel på struktur i redningsar- bejdet, da Christiansborg Slot brændte.
I sin barndom holdt Sophus særligt meget af at lege ved den gamle brand- station ved Nikolaj Kirke i København. Sophus oplevede, hvordan brandmæn- dene, der hovedsageligt var skomagere, arbejdede alt det, de kunne, og så snart brandalarmen lød, ville de smide alt, de havde i hænderne, og skynde sig afsted, med ”brandbilen” trukket efter sig. Far-
ten var ikke imponerende, men de kæm- pede alt, hvad de kunne for at slukke branden.
Christiansborg Slotsbrand definerede i høj grad den vision, Sophus Falck hav- de med sit redningskorps. Da Sophus Falck ankom til branden den 3. oktober 1884 oplevede han, hvordan folk løb rundt uden retning og formål. Chok og forvirring herskede. Sophus Falck nævn- te i sin selvbiografi, hvordan han aldrig vil glemme det øde syn, som mødte ham efter flammerne havde lagt sig. Alt var nådesløst blevet ødelagt af flammerne, og hverken høj eller lav så sig fri for øde- læggelserne. Denne begivenhed bragte dog det gode med sig, at Sophus op- dagede, hvordan et roligt, disciplineret og trænet mandskab effektivt og hurtigt kan bekæmpe en brand som Christians- borg slotsbrand. I 1906 stiftede Sophus Falck derfor Redningskorpset for Køben-
havn og Frederiksberg, der efter hans død i 1926 blev navngivet ”Falck”.
Falck beskæftiger sig med nogle af de mest basale behov i livet, og derfor står Falck stærkt i dag. At give assistance og støtte i livstruende situationer er med til at definere vores kerneværdier, nemlig tilgængelighed, kompetence, handle- kraft, hurtighed, hjælpsomhed og tro- værdighed. Med afsæt i handlinger og værdier bidrager Falck til at forbedre for- holdene i mange menneskers liv – Falck gør en forskel og samtidig en god ger- ning. Falcks forretninger er derfor ikke at skabe sikkerhed, men tryghed. Dette springer fra Sophus Falcks oprindelige ideer med redningskorpset fra 1906, og det er derfor, at historien om Sophus Falck er så vigtig. Selv i dag, 150 år ef- ter Sophus Falcks fødsel, arbejder vi i tråd med hans vision. Falck vil fortsætte med at udvide og søge nye mål, men vil aldrig glemme sine rødder. Falck byg- ger på noget unikt med afsæt i et solidt fundament skabt for 150 år siden – et fundament skabt af Sophus Falck.
Med en historie, der strækker sig hele 150 år tilbage, har Falck en kæmpe arv at bygge videre på. Ikke alene har Sophus Falcks oplevelser ved Christi- ansborg slotsbrand været med til at definere koncernens værdier, hans ånd og kampvilje skinner stadig igennem i Falcks arbejde i år 2014. Sophus’ vær- dier hjælper stadig i dag med en retning til koncernen, og værdierne ligger derfor koncernens hjerte nært.
Bestyrelsesmedlem Teddy Nielsen (tv) og formand Flemming Lindhof (nr. 2 fra ven- stre) fra Personaleforeningen var blandt de fremmødte.
12 • Falcken


































































































   10   11   12   13   14