Page 13 - Falcken Nr. 2 - 2015
P. 13

Udbuddene har igennem et par år ko- stet et stort tilpasningsarbejde og har givet mange spekulationer hos de an- satte, men nu er der heldigvis ro på i typisk otte år frem, understregede de.
Går godt, men...
- Som I kan høre, så går det på mange fronter rigtig godt. Og derfor kan det må- ske undre, at vi ikke ser mere glade ud, lød det fra Allan Søgaard Larsen.
Det var naturligvis den store ambulan- ce-exit i Region Syd, der nagede, tilfø- jede han:
- Den værste dag i mit Falck-liv var i lang tid den 19. september 2008, hvor jeg blev ringet op og fik at vide, at vi havde tabt Region Sjælland til Samari- ten. Men den 25. august 2014 overgår 2008 med flere længder. Jeg havde ikke regnet med det, der skete, og jeg har ikke lagt skjul på, at ingen efter min op- fattelse kan køre ambulance til de pri- ser, som er givet i Region Syddanmark.
- Det er virkelig ikke til at forstå. Næsten 700 Falckreddere, at stort an- tal ledere og administrativt personale indgår i ambulancekontrakten i Region Syd. Det er den største kontrakt, red- ningskorpset har. Og dermed også den største, vi har mistet. Men vi må se, hvordan det ender, lød det alvorligt fra koncernchefen.
Stærk holdånd
Lars Vester Pedersen fremhævede den holdånd, han har mødt blandt tillidsfolk, ledere og ansatte i Syd:
- Jeg har aldrig været ude for noget lignende i de mange år, jeg har været i Falck. Aldrig har så mange tilkendegivet deres glæde ved at arbejde i Falck, al- drig har en region stået så meget sam- men, som det er tilfældet for Falck i Re- gion Syd, vurderede redningsdirektøren.
Han udtrykte sin glæde over købet af Responce:
- Dermed kom vi tilbage i såvel Tre- kantområdet som i Horsens området. Vi vil nu integrere Responce i Falck, med respekt for det, der er skabt af Michael Sørensen og hans team. Jeg vil byde velkommen til Responce folkene, og jeg er glad for, vi kan sikre, at mange ambu- lancereddere i Syd kan arbejde i et Falck selskab, sagde Lars Vester Pedersen.
Med hensyn til resten af regionen er der desværre mange uafklarede spørgs- mål, mente Lars Vester Pedersen og Al- lan Søgaard Larsen.
legat til karsten Falk Hansen
Formand for Velfærdsudvalget blev hyldet for sin store indsats
Der lød massive klapsalver, da rednings- direktør Lars Vester Pedersen bad Kar- sten Falk Hansen om at komme op på scenen og modtage et legat på 10.000 kroner.
Legatet blev indstiftet i 2012 i anled- ning af personaleforeningens 75 års ju- bilæum, og det uddeles ved Årsfesten til en person, som har ydet en helt eks- traordinær indsats i samarbejdet mel- lem Falck og personaleforeningen.
Vellidt formand
Og en sådan person er Karsten Falk Hansen i høj grad, lød det fra rednings- direktøren.
Vejlenseren er til daglig arbejdstilret- telægger og kursuskoordinator på DPC i Kolding.
Desuden er han medlem af persona- leforeningens bestyrelse, valgt af Ho- vedsamarbejdsudvalget, samt formand for det vigtige Velfærdsudvalg, som prio- riterer og fordeler de velfærdsmidler, der er til rådighed.
- Du er utroligt vellidt som formand i
Velfærdsudvalget. Du har 100 procent styr på økonomi og regler, og du formår at formidle budskaberne klart og tyde- ligt ud til alle medlemmerne, lød det blandt andet fra Lars Vester Pedersen i begrundelsen for legattildelingen.
Kæmper for sagen
Ifølge redningsdirektøren er netop kolle- gernes interesser og velfærd altid i fo- kus for Karsten Falk Hansen, som i sine 37 år i Falck også har været fællestil- lidsmand for redderne i det daværende Vejle Amt.
Og vejlenseren er parat til at gå i bre- chen for sine synspunkter, understre- gede Lars Vester Pedersen:
- Du er ikke bange for at udfordre og gå imod strømmen, hvis det tjener for- målet bedst. Falck sætter stor pris på dit store arbejde, og med tildelingen af dette legat vil vi sige tusind tak for din indsats, sluttede Lars Vester Pedersen og overrakte legatet til Karsten Falk Hansen, som var rørt over det store skulderklap.
Man går aldrig forgæves, hvis man går til Karsten Falk Hansen for at få råd eller vej- ledning. Og en aftale med Karsten kan man altid regne med, lød det blandt andet fra Lars Vester Pedersen, da han overrakte legatet på 10.000 kroner.
FalCken • 13


































































































   11   12   13   14   15